lt en

„Green Hall 3“ verslo centro konstruktyvo dalis

Vilniaus širdyje duris atvėrė ant Neries vingio įsikūręs "Green Hall 3" modernus verslo centras. Conrestai buvo patikėti projekto konstruktyvo dalies darbai. Pastatas ypatingas savo pakrypusia fasado forma.

Baigtas
Rangovas

UAB "Conresta"

Klientas

UAB „Upės projektai“

Šalis

Lietuva

Architektas / Projektuotojas

UAB „Arrow Architects“ ir UAB „Archinova“

01

Projekto plotas

2 800 m2

02

Pastato aukštis

19,2 m.

03

Konstruktyvo statybų trukmė

2017 07 02-2018 01 18

SBA grupės nekilnojamojo turto plėtotojas „Urban Inventors“ Vilniuje dešiniajame Neries krante baigė verslo centro „Green Hall 3“ fasado statybos darbus. Investicijos į šį išskirtinės išvaizdos, 2800 m2  ploto pastatą siekė  apie 9 mln. eurų. Iš jų beveik pusė milijono eurų investuota į aplinkos sutvarkymą. Pastatas vainikuos visą žaliosiomis technologijomis paremto verslo slėnio „Green Hall“ projektą, į kurį bendros investicijos sudarys 42 mln. eurų. Trečiasis komplekso pastatas platėjantis į viršų, toks sprendimas leido padidinti jo tūrį, o įrengtas atrijus užtikrina šviesą. „Conrestai“ buvo patikėti automobilių saugyklos konstrukcijų įrengimo darbai, 4 pastato aukštų konstruktyvo įrengimas ir gerbūvio atraminių sienų konstrukcijų įrengimo darbai.

Projekto

Rizikos

  • Sudėtinga pastato forma
  • Trumpi terminai
  • Sudėtingi sprendiniai

Medžiagiškumas

  • Monolitinis gelžbetonis
  • Surenkamas gelžbetonis

Ekologija

  • Geoterminis šildymas
  • Skaidrus stiklas užtikrinantis daugiau natūralios šviesos
  • Vietos elektromobiliams

Inovacijos

  • Mikro klimato kontrolės sistema
  • Tylusis vėdinimas
  • Šalčio sijos

Ypatybės

  • Automobilių saugykloje lenktos formos sienos
  • Kiekviena perdanga išlenda į upės pusę daugiau nei žemiau esanti
  • Skirtingos formos atriumo angos per visus aukštus
04

Sukurtos darbo
vietos

250

05

Energetinio naudingumo
klasė

A

06

Investicija:

9 mln. Eur

07

Net 80 % šildymui reikalingos energijos tiekia

Geoterminis šildymas

„Green Hall 3“ kūrė architektai iš Danijos studijos „Arrow Architects“ su vietos partneriais iš „Archinovos“.  Projektuojant pastatą susidurta su daug iššūkių: dėl sklypo dydžio, po juo jau įrengtos automobilių aikštelės, techninių sprendimų, skirtų išpildyti pasvirusio fasado idėją.